Coaching

Wat zijn de mogelijkheden voor coaching?

Life Scan (1 sessie van 2 uur). We kijken daarbij naar de diverse aspecten van jouw leven. We stellen in deze sessie vast waar je blij mee bent en waarmee niet. Je gaat naar huis met een compleet beeld van hoe jij ervoor staat in het leven!

Coachtraject (persoonlijk). Coaching kan jou helpen te ontdekken wat je werkelijk wilt in je leven. De coaching kan zich richten op 1 of meerdere onderdelen (b.v. zelfontwikkeling, werk, gezondheid, familie/vrienden/relaties, zingeving). Soms lijkt het onmogelijk om te veranderen. Door coaching word je bewust van wat je denkt, voelt en doet. We brengen patronen in kaart en bekijken waar bepaald gedrag vandaan komt en wat je ermee wilt. We gaan oefenen in hoe je datgene kan veranderen wat je anders wilt in je leven. We zetten daarbij de kracht in die je van nature al in je hebt. We richten ons op het benutten van de (ongebruikte) mogelijkheden en het ontwikkelen van je vaardigheden en kennis. Je leert oplossingen te vinden en belemmeringen weg te halen.
 
Jobcoaching. Deze coaching richt zich met name op je werk. Bijna iedereen loopt in zijn of haar werkzame leven weleens aan tegen vraagstukken die niet zomaar zijn op te lossen.  Er zijn verschillende aspecten waarmee je aan de slag kunt gaan. Wellicht heb je moeite om plezier en voldoening te halen uit je werk of wil je de balans tussen werk en privé (weer) vinden? Misschien wil je wel heel iets anders gaan doen of vindt jouw leidinggevende dat je iets moet veranderen? Het kan ook zijn dat je graag wilt werken aan je competenties (bijvoorbeeld op het vlak van communicatie of het leidinggeven). Loopt het moeizaam tussen jou en je leidinggevende of collega’s? Of heb je moeite met de organisatie van je werk en het overzicht bewaren? We richten ons op het benutten van de (ongebruikte) mogelijkheden en het ontwikkelen van je vaardigheden en kennis. Alle vraagstukken die werkgerelateerd zijn passen binnen dit coachtraject.
 
Kennismaking. De klik en het vertrouwen met je coach moeten er zijn, dan kunnen we mooie resultaten bereiken. Op basis van deze  kenissmaking kan je besluiten of je wel of niet verder wilt met een coachtraject en welk coachtraject goed bij jou zou passen. Als ik denk dat je beter bij iemand anders op je plek zou zijn dan zal ik dat zeker zeggen. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.
 
ONTmoeten in Zeeland (1 midweek coaching). Dat mensen vastlopen in het leven is niet zo vreemd. Je leert in je leven al snel wat wel en niet mag of wat je allemaal zou "moeten". Je wordt geleefd door de waan van de dag en dat wil je niet meer. Je leert tijdens dit traject dat je echt kan kiezen tussen moeten en willen. Ben je benieuwd of deze coachweek iets voor jou zou zijn? Klik dan hier op: ONTmoeten
 

ONTdekkingsreis  in het buitenland (1 week coaching).  Deze reis is een "levensveranderende" ervaring. Een reis voor iedereen die op een keerpunt staat in het leven. We bereiken allemaal zo'n punt in ons leven, vroeg of laat en soms zelfs meerdere keren, dat je denkt….. is dit het nou?  Ben je nieuwsgierig naar deze bijzondere en verrassende coachweek? Klik dan hier op: ONTdekkingsreis

 

Voor een persoonlijk coachtraject en de jobcoaching geldt het volgende: het eerste gesprek is een kennismaking waarin we bespreken wat je vraagstukken en wensen zijn. De coachgesprekken vinden plaats in Zeeland in de rust en de ruimte. Hiermee word je letterlijk uit de dagelijkse (werk)omgeving en vaste patronen gehaald. Voor de start van het coachtraject spreken we af welke resultaten je wilt behalen en hoeveel gesprekken daarvoor nodig zijn. Jijzelf of je werkgever ontvangt daarvoor een offerte. Het maken van opdrachten, zowel tijdens de sessies als in de tussenliggende periode, is een belangrijk onderdeel van de coaching. Het aantal sessies dat nodig is kan variëren tussen de 1 en 8. Het aantal is afhankelijk van waar je staat in je ontwikkeling en wat je wilt bereiken.

Voor alle coaching geldt het volgende:  alles wat besproken wordt tijdens de sessies is vertrouwelijk. Aan niemand wordt informatie verstrekt zonder jouw toestemming. Ik werk volgens de beroepscode zoals gedefinieerd volgens de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroeps Coaches). Belangrijke voorwaarden voor een geslaagd coachtraject: de wil om te veranderen bij de klant, het vooraf vaststellen van het gewenste eindresultaat en een veilig en deskundig leerklimaat.